Kulturë

Mbi 100 studiues tok në edicionin e 40-të të Seminarit

“Këtë vit do ta kemi mysafire albanologen e nderuar, Irena Sawicka, Artur Karashinskin, Ekaterina Tompomanovan, Eda Derhemin nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Bardhyl Demirajn dhe natyrisht do të kemi ligjërata nga albanologë të shquar vendës të Kujtim Shalës, Kujtim Rrahmanit, Rrahman Paçarizit. Këtë vit kemi një numër të konsiderueshëm të ligjëratave”, ka thënë drejtori i Seminarit, Shkumbin Munishi
 

Në edicionin e 40-të të Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare do të jenë mbi 100 pjesëmarrës nga e gjithë bota. Hapja e këtij edicioni, i 40-i me radhë, do të bëhet sot (e hënë) në Bibliotekën Universitare. Punimet do të vazhdojnë deri më 26 gusht. Kësisoj, Prishtina përsëri do të bëhet qendër e albanologëve botërorë që do të shpalosin studime për gjuhën, letërsinë e kulturën shqiptare

Mbi 100 seminaristë nga vende të ndryshme të botës do të marrin pjesë në Seminarin Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare. Në edicionin e sivjetmë do të mungojnë pjesëmarrësit nga Rusia, shkaku i luftës në Ukrainë.

Hapja e këtij edicioni, i 40-i me radhë, do të bëhet sot (e hënë) në Bibliotekën Universitare. Punimet do të vazhdojnë deri më 26 gusht. Kësisoj, Prishtina përsëri do të bëhet qendër e albanologëve botërorë që do të shpalosin studime për gjuhën, letërsinë e kulturën shqiptare.