Kulturë

Nusja nga Çikago transformohet për dasmën tradicionale në Kosovë

 

Për boshnjakët në Lubinjën e Epërme të Kosovës, ceremonia e dasmës përbën një art në vete.

Duke ruajtur një traditë shekullore, ngjarja dyditore është një festival muzike dhe vallëzimi për të shfaqur një nuse që shkëlqen me kostumin tradicional boshnjak.