Kulturë

Stuhia zhduk veprën “Nën diell – Shpjego çka ndodhi” të “Manifesta 14”

“Nën diell – Shpjego çka ndodhi” e Flaka Halitit, të premten e 22 korrikut, në hapje të “Manifesta 14” në Prishtinë, në platenë e Pallatit të Rinisë dhe Sporteve. Prej saj, siç shihet në foton djathtas, të realizuar të enjten mbrëma, nuk ka mbetur asnjë gjurmë

“Nëse keni parë ndonjëherë diellin të perëndojë në qiellin e përndezur ose gacat e përflakura të luftës, horizonti i mistershëm i Flaka Halitit do të bëjë që fyti t’ju shtrëngohet pak”, është përshkrimi që “Manifesta 14” ia bën veprës së Flaka Halitit. Por qiellin e përndezur e gacat e përflakura të luftës, vizitorët e Bienales Nomade Evropiane kanë mundur t’i shohin vetëm nga e premtja deri të dielën.

 

Vepra “Nën diell – Shpjego çka ndodhi” e Flaka Halitit për “Manifesta 14” nuk është më aty ku u inaugurua, në kulmin e Sallës së Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve. U hoq vetëm dy ditë pas hapjes zyrtare të Bienales Nomade Evropiane. “Për arsye sigurie, puna u çinstalua. ‘Manifesta 14 Prishtina’, së bashku me artisten, po heton se si dhe kur të riinstalohet vepra. Ju kërkojmë ndjesë që nuk e kemi të mundur ta paraqesim këtë punim të ri të rëndësishëm në këtë kohë”, ka sqaruar ekipi i “Manifesta 14”

“Nëse keni parë ndonjëherë diellin të perëndojë në qiellin e përndezur ose gacat e përflakura të luftës, horizonti i mistershëm i Flaka Halitit do të bëjë që fyti t’ju shtrëngohet pak”, është përshkrimi që “Manifesta 14” ia bën veprës së Flaka Halitit. Por qiellin e përndezur e gacat e përflakura të luftës, vizitorët e Bienales Nomade Evropiane kanë mundur t’i shohin vetëm nga e premtja deri të dielën.

Prej ditës së fundit të javës së kaluar, dy ditë pasi “Manifesta 14” u hap zyrtarisht për vizitorë, vepra nuk është aty.