Kulturë

Teatri Kombëtar, në kërkim të projekteve për Skenë të vogël

Konkursi është hapur gati një muaj prej kur TKK-së me vendim të Ministrisë së Kulturës, i është vënë dryni. TKK-ja ende nuk e di se ku do ta zhvillojë veprimtarinë
 

Teatri Kombëtar i Kosovës është vënë në kërkim të projekteve teatrore për Skenën e vogël. Në fund të muajit të shtatë të vitit, ky institucion synon që ta bëjë me program Skenën e vogël. Konkursi është hapur gati një muaj prej kur TKK-së me vendim të Ministrisë së Kulturës i është vënë dryni. TKK-ja ende nuk e di se ku do ta zhvillojë veprimtarinë.

“Skena e vogël e TKK-së, si një laborator për kultivimin e shprehjeve inovative dhe eksperimentale teatrore, është krijuar për të mbështetur dhe nxitur idetë dhe format e reja kërkimore teatrore duke synuar të jetë strehë e të gjithë atyre që teatrin e shohin si mjet të shprehjes”, shkruhet në thirrjen publike. Konkursi është hapur për regjisor të projekteve.