Në Ulpianë po gërmohet për të zbuluar më shumë qytetin antik

Në Ulpianë po gërmohet për të zbuluar më shumë qytetin antik

23 July 2017 21:48

Po vazhdojnë gërmimet në një nga zonat më të njohura arkeologjike, në qytetin antik të Ulpianës.

Zona që është shpallur parku i parë arkeologjik në Kosovë, është vizituar nga 12 mijë veta vetëm gjatë tetë muajve të fundit.

Zona arkeologjike e Ulpianës mbulon një sipërfaqe prej rreth 120 hektarësh dhe deri tani është arritur të zbulohen vetëm 3 hektarë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme