Kulturë

Përparim Rama: Prishtina, pikturë abstrakte përballë asaj realiste

Përparim Rama: “Prishtina është qyteti ku njerëzit bien në dashuri me ndjenjën e saj, si për nga aspekti arkitektural dhe urbanistik”

Përparim Rama e ka përshkruar Prishtinën si “piktura abstrakte përballë asaj realiste”. Një definicion të tillë kryetari i Prishtinës e ka bërë në cilësinë e arkitektit. Ka qenë njëri prej tre ligjëruesve në të parën ligjeratë në kuadër të serisë së tyre në Festivalin e Arkitekturës në Kosovë.

 

“Unë e definoj Prishtinën si pikturë abstrakte përballë asaj realiste, ku abstraktja mund të krijojë historinë e saj apo të ndërlidhë me eksperienca të ndryshme”, ka thënë kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, në cilësinë e arkitektit. Ai ka qenë njëri nga tre ligjëruesit në Festivalin e Arkitekturës në Kosovë. Joni Baboci ka folur për Tiranën e arkitekti arab, Hussan Dakkak, i ka “zhvendosur” pjesëmarrësit në Mekë

Përparim Rama e ka përshkruar Prishtinën si “piktura abstrakte përballë asaj realiste”. Një definicion të tillë kryetari i Prishtinës e ka bërë në cilësinë e arkitektit. Ka qenë njëri prej tre ligjëruesve në të parën ligjeratë në kuadër të serisë së tyre në Festivalin e Arkitekturës në Kosovë.

“Unë e definoj Prishtinën si pikturë abstrakte përballë asaj realiste, ku abstraktja mund të krijojë historinë e saj apo të ndërlidhë me eksperienca të ndryshme”, ka thënë Rama, i cili si arkitekt ka bërë emër kryesisht në Londër. Në ligjëratën e tij ka thënë se si student ka vërejtur se secili qytet ka impaktin e veçantë emocional brenda tij. Është shprehur se secili nga qytetet evropiane e ka bërë të ndihej ndryshe, por ka numëruar edhe veçantinë e kryeqytetit të Kosovës.