Kulturë

Festivali “Odessa Classics” mbijeton në Bonn

 

Këtë verë artistë të shumtë nga e gjithë bota kishin planifikuar të bënin pelegrinazh në qytetin ukrainas për festivalin veror të “Odessa Classics”. Por pushtimi rus i Ukrainës e ka detyruar festivalin të zhvendoset në Talin, Estoni dhe Selanik, Greqi, gjatë majit dhe qershorit. Për violinistin yll dhe artistin në rezidencë Daniel Hope, programi duhet të vazhdojë. Si president i “Beethoven-Haus” në Bonnn, ai bashkinicioi projektin “Shpresë për Paqe”, një seri prej shtatë koncertesh përfitimi që do të zhvillohen në “Beethoven-Haus” nga 5 korriku deri më 23 gusht

Qyteti i quajtur perlë e Detit të Zi, ka qenë një kryeqytet i rëndësishëm kulturor ndër shekuj. Përveç Teatrit Akademik Kombëtar të Operës dhe Baletit, që si ndërtesë i takon stilit neo-barok të qytetit dhe orkestrës së tij të njohur filharmonike, trashëgimia e famshme muzikore e Odesës ka pianistin virtuoz Svyatoslav Richter dhe violinistët David Oistrakh dhe Natan Milstein.

Këtë verë artistë të shumtë nga e gjithë bota kishin planifikuar të bënin pelegrinazh në qytetin ukrainas për festivalin veror të “Odessa Classics”. Por pushtimi rus i Ukrainës e ka detyruar festivalin të zhvendoset në Talin, Estoni dhe Selanik, Greqi, gjatë majit dhe qershorit.