Kulturë

Nxënësit e “Prenk Jakovës” e shpalosin talentin në festivalin “DAM”

Dhjetëra nxënës të shkollës së muzikës “Prenk Jakova”, kanë interpretuar të enjten mbrëma në kuadër të festivalit “DAM”
 

Festivali i muzikës “DAM” për 17 vjet njihet si organizimin që krijon hapësirë për të rinjtë. Njëjtë ka vepruar edhe të enjten mbrëma kur dhjetëra nxënës të shkollës së muzikës “Prenk Jakova” në Prishtinë janë paraqitur në një mbrëmje koncertale.

Si fillim kori dhe orkestra e Shkollës me dirigjent Edon Ramadanin dhe Lirjona Sylejmanin filluan me këngën e Muharrem Qenës “Lamtumirë” duke vazhduar me veprën e kompozitorit të njohur austriak Wolfgang Amadeus Mozart, “Ave Verum Corpus”. Kori bashkë me orkestrën i janë kthyer prapë muzikës shqipe për ta përmbyllur interpretimin e tyre. “Shkoj e vij fluturim si zogu” i ka vënë pikën paraqitjes së dy formacioneve.