Kulturë

Zbulimi i tempullit romak pasuron lokalitetin e Holandës që vjet u shpall Trashëgimi Botërore

Tempulli i sapozbuluar ishte funksional midis shekullit I dhe shekullit IV të erës sonë, sipas Agjencisë holandeze të trashëgimisë kulturore, dhe do të frekuentohej nga ushtarë romakë që mbronin kufirin kundër fiseve fqinje gjermane
 

Arkeologët në Holandë zbuluan një tempull romak në shtetin Gelderland, njoftuan zyrtarët qeveritarë nëpërmjet një deklarate.

Struktura e tempullit ishte relativisht e paprekur, sipas Agjencisë holandeze të trashëgimisë kulturore, dhe objektet e lidhura me të janë shfaqur tashmë në Muzeun Valkhof të fokusuar në arkeologji në Nijmegen.