Kulturë

“Wiener Kammersymphonie” zhvendos në “DAM” magjinë e skenave elitare

Për hapjen e edicionit të 17-të, “DAM” ka përzgjedhur emrat e dalluar të muzikës, që janë pjesë e “Wiener Kammersymphonie”. Energjia në lojë dhe në komunikim me publikun hetohet qysh në përçimin e tingujve të parë

Lëvizja pa viza – me mundësinë që edhe adhuruesit e muzikës në Kosovë ta përjetojnë magjinë e skenave elitare – nuk duket ende afër. Por tashmë është bërë gati e zakontë që festivalet t’ia ofrojnë publikut këtë mundësi. Festivali “DAM” e ka bërë këtë qysh në natën e hapjes dhe ky është vetëm fillimi. “Wiener Kammersymphonie” e ka zhvendosur publikun me elegancën vjeneze, e mjeshtërinë dhe virtuozitetit në rritje, ky kuintet e ka dëshmuar edhe me “Agument” të Valton Beqirit

 

Lëvizja pa viza – me mundësinë që edhe adhuruesit e muzikës në Kosovë ta përjetojnë magjinë e skenave elitare – nuk duket ende afër. Por tashmë është bërë gati e zakontë që festivalet t’ia ofrojnë publikut këtë mundësi. Festivali “DAM” e ka bërë këtë qysh në natën e hapjes dhe ky është vetëm fillimi. “Wiener Kammersymphonie” e ka zhvendosur publikun me elegancën vjeneze, e mjeshtërinë dhe virtuozitetit në rritje, ky kuintet e ka dëshmuar edhe me “Agument” të Valton Beqirit

Programin e larmishëm muzikor publiku e ka gjetur në ulëset e hollit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës. Në ngjyrimin e tyre muzikor është futur qysh kur pesë instrumentistët me pozicionet e tyre kanë marrë formën e harkut. Pas një përshëndetjeje të shkurtër, u rreken veprave me të cilat publikun duan të dërgojnë në stile e kohë të ndryshme.

Image
Energjia në lojë dhe në komunikim me publikun hetohet qysh në përçimin e tingujve të parë. Për ta dëshmuar mjeshtërinë kanë përzgjedhur që me publikun e Kosovës të njoftohen nëpërmjet tingujve të butë që ngërthehen në veprën “Portret në tri ngjyra”, të kompozitorit nga Austria, Stefan Pelzl