Kulturë

Ndërtesa mbyllet për rinovim, Teatri e Baleti pa hapësirë për veprimtari

Që nga paslufta e deri më tani objekti i Teatrit Kombëtar të Kosovës është rinovuar gjashtë herë. Punimet e deritanishme menaxhmenti i TKK-së dhe ai i Baletit Kombëtar të Kosovës, që janë nën një kulm, i kanë cilësuar arnime

Ministria e Kulturës ka vendosur që ta mbyllë ndërtesën e institucionit më të lartë teatror në Kosovë në emër të rinovimit të tërësishëm. Një ndërmarrje e tillë për Tetarin Kombëtar të Kosovës qe paralajmëruar qysh në fillim të vitit nga ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku. Por MKRS-ja do t’ia vërë drynin Teatrit Kombëtar të Kosovës më 1 korrik, ende pa e përcaktuar hapësirën se ku do të zhvillohet veprimtaria e dy institucioneve të paktën për dy vjet, sa edhe pritet të zgjasë procesi i rinovimit. Në ndërtesën e Teatrit veprimtarinë e vet e zhvillon edhe Baleti Kombëtar i Kosovës. Prej fillimit të korrikut e deri në shtator të dyja institucionet, sikurse çdo vit, do të jenë në pushimin midis sezoneve. Në bazë të komunikimit me publikun sa i përket këtij procesi, vërehet edhe moskoordinim midis menaxhmentit të TKK-së, Këshillit Drejtues të këtij institucioni dhe MKRS-së. Ky do të jetë rinovimi i shtatë që nga paslufta.

 

Ministria e Kulturës do t’ia vërë drynin Teatrit Kombëtar të Kosovës më 1 korrik ende pa e përcaktuar hapësirën se ku do të zhvillohet veprimtaria e dy institucioneve të paktën për dy vjet, sa edhe pritet të zgjasë procesi i rinovimit. Në ndërtesën e Teatrit veprimtarinë e vet e zhvillon edhe Baleti Kombëtar i Kosovës. Në bazë të komunikimit me publikun, sa i përket këtij procesi, vërehet edhe moskoordinim midis menaxhmentit të TKK-së, Këshillit Drejtues të këtij institucioni dhe MKRS-së. Ky do të jetë rinovimi i shtatë që nga paslufta

Ministria e Kulturës ka vendosur që ta mbyllë ndërtesën e institucionit më të lartë teatror në Kosovë në emër të rinovimit të tërësishëm. Një ndërmarrje e tillë për Tetarin Kombëtar të Kosovës qe paralajmëruar qysh në fillim të vitit nga ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku. Por MKRS-ja do t’ia vërë drynin Teatrit Kombëtar të Kosovës më 1 korrik, ende pa e përcaktuar hapësirën se ku do të zhvillohet veprimtaria e dy institucioneve të paktën për dy vjet, sa edhe pritet të zgjasë procesi i rinovimit. Në ndërtesën e Teatrit veprimtarinë e vet e zhvillon edhe Baleti Kombëtar i Kosovës. Prej fillimit të korrikut e deri në shtator të dyja institucionet, sikurse çdo vit, do të jenë në pushimin midis sezoneve. Në bazë të komunikimit me publikun sa i përket këtij procesi, vërehet edhe moskoordinim midis menaxhmentit të TKK-së, Këshillit Drejtues të këtij institucioni dhe MKRS-së. Ky do të jetë rinovimi i shtatë që nga paslufta.

Vendimi për mbyllje është marrë nga zëvendësuesi i sekretarit të përgjithshëm të MKRS-së, Bislim Bislimi. Në këtë dokument shkruhet se TKK-ja do të qëndrojë mbyllur nga 1 korriku “deri në përfundimin e rinovimit, përkatësisht konservimit/restaurimit të ndërtesës në përputhje me përfundimet e vlerësimit të gjendjes së reflektuar në raportin e hartuar nga Qendra Rajonale të Trashëgimisë Kulturore në Prishtinë dhe ekipit të profesorëve të Universitetit të Prishtinës ‘Hasan Prishtina’”.