Kulturë

Busti 35-dollarësh del të jetë skulpturë romake e trafikuar nga Gjermania

Busti romak i trafikuar në Gjermani
Skulptura e blerë me çmim suveniri, sipas ekspertizës, rezultoi se bëhej fjalë për një punim të antikitetit. Daton në shekullin e parë të erës sonë dhe dikur ishte në koleksionin e mbretit Ludwig I të Bavarisë
 

Në vitin 2018, Laura Young, pronare e një dyqani të mallrave të vjetër në Austin, Teksas, vuri re një bust të gdhendur mermeri me çmim 34,99 dollarë në një dyqan ku shiten gjëra për blerës të vullnetit të mirë. Busti ishte i rëndë dhe dukej i vjetër.

Nga ekspertiza rezultoi se bëhej fjalë për një punim të antikitetit. Daton në shekullin e parë të erës sonë dhe dikur ishte në koleksionin e mbretit Ludwig I të Bavarisë.