Kulturë

Ahmet Brahimaj – maestro në balet e shembull në jetë

Familjarë, miq, kolegë e ish-nxënës të tij, janë bërë bashkë të shtunën në Teatrin Kombëtar të Kosovës në takimin në kujtim të Ahmet Brahimajt
 

Në të gjallë e si udhëheqës i Baletit Kombëtar të Kosovës, Ahmet Brahimaj i çmonte fort ata që e ndihmonin dhe e përkrahnin baletin e artin në përgjithësi. Dhe kujtimi për të, në dyvjetorin e vdekjes është dëshmi se virtytet e tij i ka trashëguar te familja, ish-nxënësit e miqtë e tij. Të shtunën në Teatrin Kombëtar të Kosovës është rikthyer shëmbëlltyra e fisnikut në balet e në jetë, shembullit që duhet ndjekur

Është një fotografi ikonike që e portretizon maestron e baletit: ulur në rendin e dytë të ulëseve të kuqe të sallës boshe të Teatrit Kombëtar të Kosovës, me syze me kornizë rrethore, buzëqeshje të lehtë. Ai rëndom nuk ulej aty. Ishte krejt kohën në këmbë tek u bënte vend miqve e adhuruesve të baletit. Dhe kur niste shfaqja, zhvendosej në prapaskenë.

Po kjo fotografi – por bardhezi e me mbishkrimin “Në kujtim të Ahmet Brahimajt” – e projektuar në sfondin e skenës, ka qenë e para që ka rënë në sy të shtunën në mesditë në TKK në takimin përkujtimor në dyvjetorin e vdekjes së atij që kaherë e ka marrë epitetin fisnik i baletit.