Kulturë

Arben Shaka – portreti i aktorit të Cirkut në Shqipëri

Fillimisht Shaka ishte i fokusuar vetëm në skenën e Estradës, por këmbëngulja e Artistit të Popullit dhe njëherazi krijuesit të Cirkut shqiptar, Telat Agolli, që atë kohë ishte udhëheqës artistik i cirkut, e shtyu Shakën të përfshihej edhe në botën e cirkut
 

I lindur më 1 mars të vitit 1952, pikënisja e karrierës artistike të Arben Shakës daton në vitin 1966, kur edhe interpretoi rolin e shoferit në pantomimën “Shoferi dhe Pasagjeri”- për të vijuar me një karrierë gati 30-vjeçare. Në moshën 17-vjeçare, në vitin 1968, nis karrierën profesioniste në skenën e Teatrit të Estradës së Tiranës. Aktori i humorit është vlerësuar lart pas vdekjes. Më moshën 70-vjeçare vdiq në Athinë. Ishte zhvendosur atje bashkë me familjen para më shumë se dy dekadash

Si një prej personazheve kryesore të Cirkut të Shqipërisë njihej gjithandej ku ky institucion jepte shfaqje gjatë periudhës moniste. Por me akrobacionet e batutat e tij do të njihej fund e krye Shqipërisë nëpërmjet filmit “Cirku në fshat”. Arben Shaka si personazhi kryesor i filmit e kishte etabluar portretin e tij prej humoristi. Adhurohej nga fëmijët e të rinjtë.

Aktori i humorit është vlerësuar lart pas vdekjes. Më moshën 70-vjeçare vdiq të dielën në Athinë. Ishte zhvendosur atje bashkë me familjen para më shumë se dy dekadash.