Kulturë

Mbi 3.3 milionë dollarë për një faqe të stripit me Spiderman

 

Një faqe me vizatimin origjinal të stripit të njohur për Spidermanin është shitur me çmim rekord prej 3.36 milionë dollarësh, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në atë faqe shihet kryepersonazhi me kostum të zi, që më vonë do të shpinte në krijimin e antiheroit, Venom, në krijimtarinë artistike të Mike Zeck nga “Marvel Super Heroes Secret Wars” numër 8.

“Kjo faqe ishte një alamet zbulimi! Këtu Peter Parker u bë me kostumin e tij të ri të zi”, shkruhet në përshkrimin e shtëpisë së ankandeve “Heritage Auctions”. “Por…kostumi ka një sekret! Shumë shpejt merret vesh se ai është i gjallë dhe se ka agjendën e vet. Këtu është zanafilla e personazhit Venom”. Çmimi fillestar për vepër qe hiç më shumë se 330 mijë dollarë.