Kulturë

Bota e Frida Kahlos vjen nëpërmjet një ekspozite në Madrid

“Jeta dhe krijimtaria e Frida Kahlos” është e hapur në Teatrin “Instante” në Madrid, nga 6 dhjetori deri më 30 shkurt të vitit të ardhshëm, dhe do të shfaqet gjithashtu edhe në qytete të tjera, duke përfshirë Barcelonën, Kopenhagën dhe Bangkokun
 

Veprat dhe ditarët e Frida Kahlos janë ekspozuar në një ekspozitë madhore në Madrid. E titulluar “Jeta dhe krijimtaria e Frida Kahlos”, ekspozita vjen si homazh për artisten e njohur meksikane, që shfaq mijëra imazhe të animuara në një ekran të madh dhe shumëngjyrësh

Me 2 mijë e 500 fotograme të animuara e të projektuara në një sipërfaqe prej rreth 1 mijë metra katrorë, e cila përfshin gjithashtu dyshemenë, kjo përvojë kinematografike synon të nxjerrë në pah forcën personale të artistes meksikane.

Roxana Velásquez, drejtoreshë e Muzeut të Artit të San Diegos dhe kuratore e “Jeta dhe krijimtaria e Frida Kahlos”, ka thënë se historia e Fridës shpesh tregohet përmes vuajtjeve të saj, porse ajo donte të tregonte një anë tjetër.