Kulturë

“Art Without Limit” si thirrje për gjithëpërfshirje

Festivali ndërkombëtar i filmit “Art Without Limit” është gati për edicionin e tij të dytë. Prej sot (e mërkurë), për tri ditë në “Kino Armata” dhe në Teatrin Kombëtar të Kosovës, do të shfaqen rreth 50 filma. Për nga tematika, ky festival është i vetmi i këtij lloji në vend por edhe në Ballkan.

 

Nga 327 aplikime, pjesë e edicionit të sivjetmë të Festivalit do të jenë rreth 50 filma të shkurtër të zhanreve të ndryshme. Projektet filmike që do të shfaqen në Prishtinë vijnë nga vende të ndryshme të botë. Megjithatë tematika është ajo që i bënë bashkë. “Art Without Limit” synon të përdorë artin që të vetëdijesojë njerëzit në lidhje me sfidat dhe jetën e personave me nevoja të veçanta

Festivali ndërkombëtar i filmit “Art Without Limit” është gati për edicionin e tij të dytë. Prej sot (e mërkurë), për tri ditë në “Kino Armata” dhe në Teatrin Kombëtar të Kosovës, do të shfaqen rreth 50 filma. Për nga tematika, ky festival është i vetmi i këtij lloji në vend por edhe në Ballkan.

“Art Without Limit” synon të përdorë artin që të vetëdijesojë njerëzit në lidhje me sfidat dhe jetën e personave me nevoja të veçanta. Synon që projektet filmike të shërbejnë edhe si nxitje për edukim dhe inkuadrim të këtij komuniteti në shoqëri, duke motivuar, inspiruar dhe inkurajuar personat nevoja të veçanta.