Kulturë

Besa Llugiqi në kështjellën mesjetare të Bullgarisë me rolin e Lucias

Prishtinë, 6 korrik - Kështjella mesjetare Tsarevets, në kodrën me të njëjtin emër, është vend që duhet vizituar nëse planifikohet një udhëtim historik nëpër Bullgari. Ndodhet në Veliko Tarnovo, një qytet në veri të Bullgarisë, që kishte shërbyer si kryeqytet i Perandorisë së Dytë Bullgare ndërmjet viteve 1185 e 1396 dhe shtëpi e carëve bullgarë të asaj periudhe.

Në tre vjetët e fundit, Tsaravets është shfrytëzuar edhe si skenë për festivalin veror të operës, me titull “Stage of the Ages”. Pikërisht në këtë skenë do të jehojë edhe zëri i një sopranoje nga Kosova, shkruan sot Koha Ditore.