Kulturë

“Ru” dhe “Shkrepëtima” të Runikut në Muzeun gati dyshekullor në Holandë

Nëpërmjet “Shkrepëtimës” artisti nga Kosova, i cili ka nam botëror, kishte ringjallur për një ditë ish-Shtëpinë e Kulturës në Runik të Skenderajt (Foto: Arben LLapashtica)

Petrit Halilaj ia bëri sivjet sefte me ekspozitë personale në Britani të Madhe. Historia e tij me luftën në Kosovë e përjetimet e një fëmije refugjat që nëpërmjet ngjyrave nxori traumën e përjetuar në letër, bënë bujë gjithandej botës. Ekspozita “Shumë vullkanik mbi këtë pupël të blertë”, që do të jetë e hapur deri më 16 janar në “Tate St. Ives”, u pasqyrua nga mediat më prestigjioze të globit.

 

Ekspozita “Shumë vullkanik mbi këtë pupël të blertë”, që do të jetë e hapur deri me 16 janar në “Tate St. Ives”, u pasqyrua nga mediat më prestigjioze të globit. Por Halilaj nuk ka kohë për pushim. Në prill do të prezantohet në vendin e tulipanëve. Kësaj radhe do t’ia bëjë sefte me ekspozitë personale në Holandë. Prej 16 prillit të vitit që vjen deri më 5 mars, dy projekte të tij do të jenë të ekspozuara në Muzeun e Friesit në Leeuwarden të Holandës. Bëhet fjalë për galerinë që numëron 190 vjet traditë

Petrit Halilaj ia bëri sivjet sefte me ekspozitë personale në Britani të Madhe. Historia e tij me luftën në Kosovë e përjetimet e një fëmije refugjat që nëpërmjet ngjyrave nxori traumën e përjetuar në letër, bënë bujë gjithandej botës. Ekspozita “Shumë vullkanik mbi këtë pupël të blertë”, që do të jetë e hapur deri më 16 janar në “Tate St. Ives”, u pasqyrua nga mediat më prestigjioze të globit.

Por Halilaj nuk ka kohë për pushim. Në prill do të prezantohet në vendin e tulipanëve. Kësaj radhe do t’ia bëjë sefte me ekspozitë personale në Holandë. Prej 16 prillit të vitit që vjen deri më 5 mars, dy projekte të tij do të jenë të ekspozuara në Muzeun e Friesit në Leeuwarden të Holandës. Bëhet fjalë për galerinë që numëron 190 vjet traditë.