Kulturë

“DAM” me programin qendror i jep kuptim dëshirës për ekzistencë

Rruga nuk ka qenë aspak e lehtë për shkak të pandemisë, që në një formë ua përcaktoi edhe datat e sivjetme, prej 11 deri më 26 nëntor. Për një dekadë e gjysmë “DAM”-i tashmë është bërë festival me nam. E, kushtet mbesin të njëjta

Forma të ndryshme kishin zgjedhur për ta paralajmëruar edicionin e sivjetmë. Aktivitetet qenë shpërndarë gjatë tërë vitit. Festivali ndërkombëtar i muzikës “DAM” është gati edhe për programin qendror të edicionit të 16-të. Rruga nuk ka qenë aspak e lehtë për shkak të pandemisë, që në një formë ua përcaktoi edhe datat e sivjetme, prej 11 deri më 26 nëntor. Lidhja e Kosovës me botën përmes muzikës është arsye që për më shumë se një dekadë e gjysmë i ka bërë organizatorët të vazhdojnë ngjitjen, që i ka dërguar drejt afirmimit si festival me nam.

 

Secili edicion që kanë lënë pas ka pasur vulën e tij, e këtë vit “DAM” sipas organizatorëve do të karakterizohet më shumë me rigjetjen, riformësimin dhe dëshirën për të ekzistuar për shkak të situatës së pazakontë pandemike. E në aspektin profesional festivali është fokusuar në interpretimin dhe promovimin e literaturës së Ballkanit

Forma të ndryshme kishin zgjedhur për ta paralajmëruar edicionin e sivjetmë. Aktivitetet qenë shpërndarë gjatë tërë vitit. Festivali ndërkombëtar i muzikës “DAM” është gati edhe për programin qendror të edicionit të 16-të. Rruga nuk ka qenë aspak e lehtë për shkak të pandemisë, që në një formë ua përcaktoi edhe datat e sivjetme, prej 11 deri më 26 nëntor. Lidhja e Kosovës me botën përmes muzikës është arsye që për më shumë se një dekadë e gjysmë i ka bërë organizatorët të vazhdojnë ngjitjen, që i ka dërguar drejt afirmimit si festival me nam.

Rreze Kryeziu, drejtoreshë e përgjithshme e festivalit “DAM”, ka thënë se koncertet e parapara kanë në fokus artistët nga Kosova dhe Maqedonia e Veriut. Përderisa Dardan Selimaj, themelues e drejtor artistik i festivalit “DAM”, ka thënë se ky edicion do të karakterizohet më shumë me rigjetjen, riformësimin dhe dëshirën për të ekzistuar.