Kulturë

Policia italiane konfiskon vizatimet e grabitura nga nazistët, të ofruara për shitje

“Study of a Priest Holding a Book”, Giacomo Cavedone
 

Policia italiane ka gjetur dy vepra nga Giacomo Cavedones, që u plaçkitën nga nazistët nga vila e Arthur Feldmannit, një avokat hebre i cili vdiq nga një sulm në zemër në burg më 1941, pasi u arrestua dhe torturua.

Dy vizatimet e Cavedones (1577-1660) janë “Study of a Priest Holding a Book” dhe “A Study of the Standing Figure of a Young Soldier”. Ato janë në mesin e 750 vizatimeve të artistëve holandezë, italianë dhe francezë të shekujve XVI dhe XVII të vjedhura kur nazistët e dëbuan Feldmannin nga shtëpia e tij në Brno, Çekosllovaki, në marsin e vitit 1939.