Kulturë

“Pa Vend” si reflektim i thellë mbi vullnetin – fitues në Qipro

Trofeu për filmin “Pa Vend” nga Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Shkurtër në Qipro

Filmi për të cilin Samir Karahoda ka shkruar edhe skenarin është zgjedhur si më i miri në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit të Shkurtër në Qipro. Sipas regjisorit ,“Pa Vend” deri më tani është shfaqur në tetë festivale dhe në katër prej tyre ka rrëmbyer çmime e që është një statistikë impresionuese. Vetë fakti që një çmim kryesor na vjen prej një vendi që nuk kemi marrëdhënie diplomatike, mendoj që këtë çmim e bën më special dhe njëkohësisht dërgon një porosi që në këtë vend prodhohen gjëra të mira dhe me vlera”, ka thënë Karahoda për KOHËN

 

Filmi për të cilin Samir Karahoda ka shkruar edhe skenarin është zgjedhur si më i miri në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit të Shkurtër në Qipro. Sipas regjisorit ,“Pa Vend” deri më tani është shfaqur në tetë festivale dhe në katër prej tyre ka rrëmbyer çmime e që është një statistikë impresionuese. Vetë fakti që një çmim kryesor na vjen prej një vendi që nuk kemi marrëdhënie diplomatike, mendoj që këtë çmim e bën më special dhe njëkohësisht dërgon një porosi që në këtë vend prodhohen gjëra të mira dhe me vlera”, ka thënë Karahoda për KOHËN

“Për aftësinë e tij për të portretizuar pasionin për sportin, shpengimin e një vendi dhe të një komuniteti që dëshiron t'i japë kuptim ekzistencës së tij, përmes një tregimi të fuqishëm, rigoroz, por thelbësor dhe prekës, i cili bëhet një reflektim i thellë mbi vullnetin njerëzor”, është shkruar për filmin “Pa Vend” në regji të Samir Karahodës. Këtë vlerësim ia ka bërë juria Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Shkurtër në Qipro kur ia ndau çmimin si filmi i mirë për edicionin e sivjetmë.

Rrëfimi me frakturë dokumentare ishte pjesë e edicionit të 11-të që u mbajt në Limassol dhe nisi më 9 tetor e përfundoi më 15 tetor.