Kulturë

“Visar Kuçi Trio” me “Departures” në turne evropian për jazz nga Kosova

“Visar Kuçi Trio”, më 22 dhjetor 2020, në “Kino Armata” në Prishtinë, në koncertin promovues të albumit, “Departures”

“Departures” niset në turne evripian. Kölni e Vjena – dy stacionet e para. “Visar Kuçi Trio”, tashmë është akorduar për koncertet promovuese të albumit me këtë titull, që u lansua në fund të 2020-s. “Departures” (Nisjet) – që nisi si dedikim për nisjet e reja, gjeti një kontekst të ri në situatën e krijuar vitin e kaluar për shkak të pandemisë. Kur gjithçka u ndal, muzika u kthye në një ekspeditë, për të kërkuar forma të reja të udhëtimit.

 

Treshja, e cila u bë bashkë në vitin 2013 – Visar Kuçi në kitarë, Enver Muhamedi në kontrabas dhe Enes Bajramliqi në tupana – të shtunën do të aterrojë me koncert në “Altes Pfandhaus” në Köln, një qendër kulturore, ku prezentohen yje botërore të jazzit. Dy ditë më vonë, për trion nga Kosova teatri i mirënjohur vjenez, “Das Vindobona”. Emëruesi i përbashkët: albumi “Departures” dhe nisja e turneut evropian në promovim të tij

“Departures” niset në turne evripian. Kölni e Vjena – dy stacionet e para. “Visar Kuçi Trio”, tashmë është akorduar për koncertet promovuese të albumit me këtë titull, që u lansua në fund të 2020-s. “Departures” (Nisjet) – që nisi si dedikim për nisjet e reja, gjeti një kontekst të ri në situatën e krijuar vitin e kaluar për shkak të pandemisë. Kur gjithçka u ndal, muzika u kthye në një ekspeditë, për të kërkuar forma të reja të udhëtimit.

Treshja e cila u bë bashkë në vitin 2013 – Visar Kuçi në kitarë, Enver Muhamedi në kontrabas dhe Enes Bajramliqi në tupana – të shtunën do të aterrojë me koncert në “Altes Pfandhaus” në Köln, një qendër kulturore, ku siç shkruan grupi, vazhdimisht prezentohen yje botërore të jazzit. Dy ditë më vonë, për trion nga Kosova, dyert do t’i hapë një tjetër hapësirë e njohur kulturore. Bëhet fjalë për teatrin e mirënjohur, “Das Vindobona”. Si për qendrën në qytetin gjerman, njashtu edhe për institucioin teatror vjenez, muzika nga shteti më i ri në Evropë, s’është e panjohur. Aty, para dy vjetësh mbajti koncert “Rona Nishliu Quartet”.