Kulturë

“Polip” vazhdon miqësinë e nisur para një dekade

 

Festivali Ndërkombëtar i Letërsisë vazhdon miqësinë e nisur një dekadë më parë. Sot (e premte) do të bëhet hapja e edicionit të 11-të. Ceremonisë së hapjes solemne do t’i paraprijë paneli “Kritika letrare në epokën e ‘cancel culture’”, në Fakultetin e Filologjisë të universitetit të Prishtinës, “Hasan Prishtina”, për të vazhduar me ceremoninë zyrtare të hapjes në teatrin “Oda”.

Për tri ditë me radhë, “Polipi” i sivjetmë do t’i mbledhë shkrimtarët, gazetarët, poetët e artistët vendorë, rajonalë e evropianë rreth temës “Cancel Culture” për të performuar, diskutuar, lexuar e prezantuar pjesë nga krijimtaria e tyre. Programi i “Polipit” do të mund të përcillet vetëm online përmes web faqes dhe rrjeteve sociale të qendrës “Multimedia” (www.qendra.org; https://www.facebook.com/QendraMultimediahttps://www.youtube.com/channel/UCMilqKZkFR5AsAaTHD4icmg).