Kulturë

“Adem Mikullovci” me pesë aktorë synon aktivizimin teatror në Vushtrri

Kryetari i Vushtrrisë, Xhafer Tahiri, nëpërmjet një afishimi në faqen e tij në “Facebook” ka thënë se Departamenti i Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka nënshkruar një kontratë me trupën rezidenciale të aktorëve për herë të parë në historinë e Teatrit të Qytetit

Me synimin për të ngjallur jetën teatrore në qytet, Teatri i Qytetit “Adem Mikullovci” në Vushtrri, është bërë për herë të parë me trupë rezidente. Pesë aktorëve – Bujar Haxhaj, Blerta Gubetini, Blerina Veseli, Ekrem Ismajli dhe Besart Bunjaku – Komuna e Vushtrrisë u ka nënshkruar të martën kontrata të përkohshme. I vlerësuar si një hap për funksionalizimin e këtij teatri, kjo ka sipërfaqësuar edhe një herë kërkesat e kahershme të teatrove komunale për trupa rezidenciale të aktorëve kundrejt Ministrisë së Kulturës dhe refuzimit të kësaj të fundit për shkak të kufizimeve buxhetore

 

Me synimin për të ngjallur jetën teatrore në qytet, Teatri i Qytetit “Adem Mikullovci” në Vushtrri, është bërë për herë të parë me trupë rezidente. Pesë aktorëve – Bujar Haxhaj, Blerta Gubetini, Blerina Veseli, Ekrem Ismajli dhe Besart Bunjaku – Komuna e Vushtrrisë u ka nënshkruar të martën kontrata të përkohshme. I vlerësuar si një hap për funksionalizimin e këtij teatri, kjo ka sipërfaqësuar edhe një herë kërkesat e kahershme të teatrove komunale për trupa rezidenciale të aktorëve kundrejt Ministrisë së Kulturës dhe refuzimit të kësaj të fundit për shkak të kufizimeve buxhetore

Për disa vjet funksionimi, vetëm puna vullnetare e aktorëve vushtrrias e kishte mbajtur gjallë Teatrin e Qytetit “Adem Mikullovci”. Por nga e marta, ky teatër është bërë për herë të parë me trupë rezidenciale me aktorë nga po ky qytet.

Lajmin e ka bërë me dije gjatë ditës kryetari i Komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri, nëpërmjet një afishimi në faqen e tij në “Facebook”.