Kulturë

“DokuFesti” jubilar në vitin historik për filmin e Kosovës

Të hënën në Prizren, janë shpalosur detajet e radhës të edicionit të sivjetmë të “DokuFestit”

Për organizatorët e “DokuFestit”, tetëmbëdhjetë ditët deri në hapje të edicionit të sivjetmë jubilar, janë sfidë pune dhe entuziazmi deri te ribashkimi me publikun në kinematë e qytetit të Prizrenit.

 

Në atmosferën “Pa Vend” në Cannes, “DokuFesti” të hënën në Prizren ka shpalosur detajet e radhës të edicionit të sivjetmë. Përderisa është rikonfirmuar se premiera e këtij filmi do të vijë më shtatë gusht, me mbi 100 filma nga 60 vende të botës, “Re:set Re:mix Re:act” krejt synimet i ka t’i kthehet publikut. E këtë e pret me edicionin e një viti historik për sukseset e kinematografisë së Kosovës. Fotografi të papara të aktorit me nam, Bekim Fehmiu, janë vetëm disa prej ekskluziviteteve që paralajmëron “DokuFesti”

Për organizatorët e “DokuFestit”, tetëmbëdhjetë ditët deri në hapje të edicionit të sivjetmë jubilar, janë sfidë pune dhe entuziazmi deri te ribashkimi me publikun në kinematë e qytetit të Prizrenit.

Hovi për ta kompletuar programin veçse është shtuar, pasi që viti i kaluar i pandemisë s’kishte lejuar një edicion të zakonshëm. Pas një përzgjedhjeje të vështirë në mesin e 3 mijë aplikimeve, që konsiderohet numër rekord e që dëshmon për rritjen e festivalit, organizatorët kanë thënë se janë të gatshëm për t’ia kthyer gjallërinë kulturore e ekonomike qytetit historik.