Kulturë

Ekipi i “Pa Vend” drejt Cannes, shpreson në fuqinë e tregimit unik

Jeton Mazreku e Ermegan Kazazi në filmin “Pa Vend” i Samir Karahodës

Premiera e produksionit të parë vendor që garon për “Palmën e Artë” është të premten. “Pa Vend” thur temën e migrimit, shpresës e mungesës së saj, diskriminimit dhe të dashurisë së paparë për sportin. “Të gjitha këto tema të kompozuara në 15 minuta besoj që audiencës do t'i japin mjaftueshëm informata për vendin tonë, për njerëzit tonë e edhe për sistemin tonë”, ka thënë regjisori Samir Karahoda pak ditë para se bashkë me producentin Eroll Bilibani, dyshen e kryepersonazheve, Jeton Mazreku e Ermegan Kazazi, dhe montazherin Enis Saraçi të zbarkojnë në festivalin e madh. “Filmi e tregon një shoqëri e cila mundohet t’i mbajë ëndrrat gjallë, një grup i njerëzve entuziastë që mundohen të mbajnë ëndrrën gjallë dhe përmes kësaj besoj që publiku do ta shohë që në Kosovë njerëzit nuk dorëzohen aq lehtë...”, ka thënë Bilibani

 

Premiera e produksionit të parë vendor që garon për “Palmën e Artë” është të premten. “Pa Vend” thur temën e migrimit, shpresës e mungesës së saj, diskriminimit dhe të dashurisë së paparë për sportin. “Të gjitha këto tema të kompozuara në 15 minuta besoj që audiencës do t'i japin mjaftueshëm informata për vendin tonë, për njerëzit tonë e edhe për sistemin tonë”, ka thënë regjisori Samir Karahoda pak ditë para se bashkë me producentin Eroll Bilibani, dyshen e kryepersonazheve, Jeton Mazreku e Ermegan Kazazi, dhe montazherin Enis Saraçi të zbarkojnë në festivalin e madh. “Filmi e tregon një shoqëri e cila mundohet t’i mbajë ëndrrat gjallë, një grup i njerëzve entuziastë që mundohen të mbajnë ëndrrën gjallë dhe përmes kësaj besoj që publiku do ta shohë që në Kosovë njerëzit nuk dorëzohen aq lehtë...”, ka thënë Bilibani

U kanë mbetur edhe pesë ditë në Kosovë. Ekipi i filmit “Pa vend”, më 13 korrik do të marrë rrugë drejt Cannes, qytet magjepsës në rivierën jugore të Francës. Në Festivalin e Cannes, që është hapur zyrtarisht të martën, do të shpalosin tregimin për ëndrrat dhe për ata që s’heqin dorë prej tyre, ani pse i ka harruar shteti.

“Pa Vend” i Samir Karahodës është i pari produksion vendor që garon për “Palmën e Artë” në kategorinë e filmave të shkurtër. Premiera do të jepet më 16 korrik.