Kulturë

Rafet Rudi nderohet me çmimin “Niketë Dardani” si krijues i veçantë muzikor

“Kjo muzikë është e veçantë për shkak që nuk iu nënshtrohet rregullave të tregut, nuk mund të vetëmbahet, pikërisht për atë duhet një intervenim i veçantë që ajo të mbahet”, ka thënë dirigjenti e kompozitori Rafet Rudi, pasi ka pranuar çmimin më të rëndësishëm që ndan shteti për krijuesit e muzikës

Krijues i niveleve të larta, dirigjent i përhershëm i institucioneve profesionale muzikore, profesor e laureat i shumë çmimeve, biografisë së Rafet Rudit i është shtuar edhe një çmim. Më i rëndësishmi që e ndan Kosova në fushën e muzikës, çmimi kombëtar për vepër jetësore “Niketë Dardani”. Në një ceremoni të mbajtur në kabinetin e ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, pos Rudit, të hënën janë nderuar edhe muzikantë të tjerë për veprat që kanë krijuar brenda harkut kohor të një viti.

 

“Gama e gjerë e krijimtarisë së profesor Rudit është e larmishme dhe cilësore, ku përfshihen veprat orkestrale, kamertale, kompozimet vokale, korale, këngë solo, elektronike e deri te muzika për film e teatër”, ka thënë zyrtari i muzikës në Ministrinë e Kulturës, Sami Piraj, derisa ka lexuar arsyetimin për ndarjen e Çmimit Kombëtar për Vepër Jetësore në muzikë. Laureati i shumë çmimeve për muzikën klasike, Rafet Rudi, ka shfrytëzuar rastin për të folur për rëndësinë e përkrahjes së muzikantëve të rinj

Krijues i niveleve të larta, dirigjent i përhershëm i institucioneve profesionale muzikore, profesor e laureat i shumë çmimeve, biografisë së Rafet Rudit i është shtuar edhe një çmim. Më i rëndësishmi që e ndan Kosova në fushën e muzikës, çmimi kombëtar për vepër jetësore “Niketë Dardani”. Në një ceremoni të mbajtur në kabinetin e ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, pos Rudit, të hënën janë nderuar edhe muzikantë të tjerë për veprat që kanë krijuar brenda harkut kohor të një viti.

“Gama e gjerë e krijimtarisë së profesor Rudit është e larmishme dhe cilësore, ku përfshihen veprat orkestrale, kamertale, kompozimet vokale, korale, këngë solo, elektronike e deri te muzika për film e teatër”, ka thënë zyrtari i muzikës në Ministrinë e Kulturës, Sami Piraj, derisa ka lexuar arsyetimin për ndarjen e çmimit kombëtar për vepër jetësore në muzikë.