Kulturë

Donika Rudi me “Insane” dhe koncerte autoriale shpalos botën krijuese në Francë

“Festival Viva Cité” organizohet nga Komuna e Sotteville Rouen, nën udhëheqjen artistike të “Atelier 231”, i cili është një ndër institucionet më të rëndësishme që promovon aktivitetet në hapësira publike. Kompozitorja nga Kosova, Donika Rudi, do të prezantohet me një pjesë të krijimtarisë së saj

Publiku francez do të njihet me krijimtarinë e kompozitores shqiptare Donika Rudi nëpërmjet një eksperience unike. Rudi do të ketë tri koncerte autoriale dhe një shfaqje në kuadër të edicionit të 32-të të “Festival Viva Cité”. Festivali ka hapur edicionin e sivjetmë në ditën e 11-të të këtij muaji dhe do të zgjasë deri më 27 qershor. Rudi në program të koncerteve do të ketë vepra akustike të cilat i ka realizuar në 20 vjetët e fundit dhe dy vepra të reja të cilat do t’i prezantojë për herë të parë para publikut francez. Kurse eksperienca me shfaqjen “Insane” është një kapitull më vete.

 

Në program do të ketë vepra akustike të cilat kompozitorja i ka realizuar gjatë 20 vjetëve të fundit, por edhe dy vepra të reja të cilat do t’i prezantojë për herë të parë para publikut francez. Kurse eksperienca me shfaqjen “Insane” në festivalin “Festival Viva Cité” është një kapitull më vete. “Jam shumë e lumtur që përpos këtyre koncerteve të mia autoriale, të cilat i konsideroj shumë të rëndësishme për faktin se do të prezantohen në një festival aq serioz në Francë, do ta kemi premierën e shfaqjes të titulluar ‘Insane’, për të cilën kemi punuar ne dhe një ekip i madh artistësh, videoastësh, aktorësh, kosutomografësh e të tjerë. Këtë muaj në këtë festival më pret një periudhë shumë intensive me tri koncerte dhe një shfaqje”, ka thënë Rudi

Publiku francez do të njihet me krijimtarinë e kompozitores shqiptare Donika Rudi nëpërmjet një eksperience unike. Rudi do të ketë tri koncerte autoriale dhe një shfaqje në kuadër të edicionit të 32-të të “Festival Viva Cité”. Festivali ka hapur edicionin e sivjetmë në ditën e 11-të të këtij muaji dhe do të zgjasë deri më 27 qershor. Rudi në program të koncerteve do të ketë vepra akustike të cilat i ka realizuar në 20 vjetët e fundit dhe dy vepra të reja të cilat do t’i prezantojë për herë të parë para publikut francez. Kurse eksperienca me shfaqjen “Insane” është një kapitull më vete.

“Festival Viva Cité” organizohet nga Komuna e Sotteville Rouen nën udhëheqjen artistike të “Atelier 231”, i cili është një ndër institucionet më të rëndësishme që promovon aktivitetet në hapësira publike.