Kulturë

“+18” si thyerje e teatrit tradicional me mëkatin universal

Dy burra – njëri i huaj e tjetri shqiptar – kanë të njëjtën dëshirë, ndarjen nga gruaja. Por kjo është vetëm pikënisja. Në “+18” zbërthehen e mira dhe e keqja

Në koncept regjisorial e si frymë nuk ka ardhur si risi vetëm për teatrin e qytetit të Gjakovës “Hadi Shehu”, por edhe për skenën teatrore vendore në përgjithësi. “+18” thyen tabu e krejt këtë në zbërthim të mëkatit si pikë e përbashkët pavarësisht gjeografisë

 

Në koncept regjisorial e si frymë nuk ka ardhur si risi vetëm për teatrin e qytetit të Gjakovës “Hadi Shehu”, por edhe për skenën teatrore vendore në përgjithësi. “+18” thyen tabu e krejt këtë në zbërthim të mëkatit si pikë e përbashkët pavarësisht gjeografisë

Midis dy kulturave krejtësisht të ndryshme, fati njerëzor është ai që i bën bashkë dy individë. Si qenie prej mishi e gjaku – pavarësisht gjuhës të cilën e flasin dhe besimeve – mëkati është pikëtakimi i tyre.

Ky ishte rrëfimi që Edmondi i Amerikës dhe Edmondi i Kosovës – njëri personazh i dramaturgut David Mamet e tjetri i atij shqiptar Arian Krasniqi – kumbuan me të ngjashmet e dallimet në skenën e teatrit të Gjakovës “Hadi Shehu”.