Kulturë

Ministria gjatë javës vendos për ish-ndërtesën e Gjykatës në Vushtrri

Përplasja midis Ministrisë së Kulturës dhe Komunës së Vushtrrisë ka vazhduar edhe të hënën. Por çështja e ish-ndërtesës së Gjykatës pritet të marrë epilog këtë javë

Ministria e Kulturës dhe Komuna e Vushtrrisë nga distanca i kanë kërkuar njëra-tjetrës bashkëpunim për ish-ndërtesën e degës në Vushtrri të Gjykatës Themelore të Mitrovicës. Po ashtu kanë akuzuar njëra-tjetrën për shkelje ligjore e politizim të trashëgimisë kulturore. Përplasja midis këtyre institucioneve ka vazhduar edhe të hënën. Por Ministria e Kulturës planifikon që këtë javë të dalë me vendim nëse ndërtesa e vitit 1964 do të marrë statusin e trashëgimisë kulturore nën mbrojtje të përkohshme ose jo.

 

Të hënën patrullat e Policisë së Kosovës kanë qenë gjatë gjithë kohës tek ish-ndërtesa e Gjykatës në Vushtrri. E kanë ruajtur atë që Komuna të mos e rrënojë nëpërmjet një kompanie punëkryerëse të angazhuar për ta bërë rrafsh ndërtesën. Por Ministria e Kulturës planifikon që këtë javë të dalë me vendim nëse ndërtesa e vitit 1964 do të marrë statusin e trashëgimisë kulturore nën mbrojtje të përkohshme ose jo

Ministria e Kulturës dhe Komuna e Vushtrrisë nga distanca i kanë kërkuar njëra-tjetrës bashkëpunim për ish-ndërtesën e degës në Vushtrri të Gjykatës Themelore të Mitrovicës. Po ashtu kanë akuzuar njëra-tjetrën për shkelje ligjore e politizim të trashëgimisë kulturore. Përplasja midis këtyre institucioneve ka vazhduar edhe të hënën. Por Ministria e Kulturës planifikon që këtë javë të dalë me vendim nëse ndërtesa e vitit 1964 do të marrë statusin e trashëgimisë kulturore nën mbrojtje të përkohshme ose jo.

Të hënën patrullat e Policisë së Kosovës kanë qenë gjatë gjithë kohës tek ish-ndërtesa e Gjykatës në Vushtrri. E kanë ruajtur atë që Komuna të mos e rrënojë nëpërmjet një kompanie punëkryerëse të angazhuar për ta bërë rrafsh ndërtesën. Aty ka qenë edhe buldozeri. Pjesa qendrore e ndërtesës nga prapa është dëmtuar goxha në mëngjesin e së dielës, kur kishte nisur rrënimi. Reagimi i opozitës, shoqërisë civile dhe MKRS-së dhe Policisë kishte bërë që puna të ndalej.