Kulturë

Qendra rekreative e Swindonit në listën e ndërtesave të rrezikuara në Britani të Madhe

Qendra rekreative dhe sportive “Oasis” në Swindon është e “rëndësisë kombëtare arkitektonike”, kanë thënë nga “Twentieth Century Society” (Foto: Manor Photography/Alamy)
 

(The Guardian) – Një qendër rekreative porsi anije hapësinore, që e frymëzoi edhe Liam Gallagherin ta quante bendin e tij “Oasis”, është vendosur në dhjetëshen e listës me ngrehina të shekullit të 20-të që janë më së shumti në rrezik.

Qendra rekreative “Oasis” në Swindon është përfshirë në një listë që bëhet publike çdo dy vjet nga “Twentieth Century Society”, duke i shpërfaqur kërcënimet që i kanosen trashëgimisë më të re arkitektonike. Në krye të listës është hapësira e dyqaneve “Bull Yard” në Conventry, kurse ngrehina të tjera të përfshira janë edhe “City Hall” në Londër, si dhe qendra Swansea.