Kulturë

Simbolika e Ditës Botërore të Librit me thirrjen për lexim të përditshëm

“Libri mes ofertës dhe kërkesës” ka qenë tema e panelit, si pikënisje diskutimesh mbi rëndësinë e leximit, sfidat përballë teknologjisë e synimet për të ardhmen

Pavarësisht që mund të tingëllojë si diçka ironike ekzistimi i një dite të tillë – përballë domosdoshmërisë së përditshme për të – 23 Prilli mbetet data kur vëmendja njerëzore kthehet te rëndësia dokumentuese dhe ndikimi i rreshtave të shkruar, gjegjësisht librit.

 

Tradicionaliteti i bashkimit të autorëve, lexuesve e institucioneve drejtuese në një vend, për të diskutuar mbi të ardhmen e librit, po vazhdon edhe në Prishtinë. Të premten, njëra prej ngjarjeve për Ditën Botërore të Librit ka qenë paneli i diskutimit “Libri mes ofertës dhe kërkesës”. Përtej diskutimeve, emërues i përbashkët qe konstatimi se leximi duhet shndërruar në nevojë të përditshme, e për ta arritur këtë në lojë hyjnë shumë faktorë – duke nisur prej shkrimtarëve, botuesve e lexuesve, deri te politikat shtetërore

Pavarësisht që mund të tingëllojë si diçka ironike ekzistimi i një dite të tillë – përballë domosdoshmërisë së përditshme për të – 23 Prilli mbetet data kur vëmendja njerëzore kthehet te rëndësia dokumentuese dhe ndikimi i rreshtave të shkruar, gjegjësisht librit.

Tradicionaliteti i bashkimit të autorëve, lexuesve e institucioneve drejtuese në një vend, për të diskutuar mbi të ardhmen e librit, po vazhdon edhe në Prishtinë.