Kulturë

Humorist në shpirt

Humorist në shpirt
“Kam qenë gjithmonë humorist në shpirt”, ishte përshkrimi që Rasim Thaçi – Cima ia bënte vetes

Tingujt drithëruese të kabasë së pavdekshme të Laver Bariut i kanë mbajtur iso lamtumirës së fundit për aktorin jetëndërruar, Rasim Thaçi. Me “flamurin” e artit komik në gjysmështizë, familjarë, miq e dashamirë kanë përnderuar mjeshtrin e buzëqeshjeve dhe gajasjeve që për herë të parë u lajmërua në ekranin televiziv në fundvitet ’80.

 

Si Chaplini, edhe mjeshtri i artit komik shqiptar, Rasim Thaçi – Cima, do ta niste jetën mes skamjes e varfërisë. Megjithëkëtë, dhuntia e tij prej gaztori transcendoi kohërat më të vështira: nuk u ligështua as kur një lëndim e privoi përgjithnjë nga futbolli, duke ia shuar ëndrrën e rinisë; gjallëroi njerëzit me buzëqeshje edhe kur Kosova po terratisej nga retë e periudhës represive nën pushtimin serb; po kaq sfidues me humorin e tij ishte edhe kur ekstremistë islamikë e sulmuan dhe e kërcënuan me jetë

Tingujt drithëruese të kabasë së pavdekshme të Laver Bariut i kanë mbajtur iso lamtumirës së fundit për aktorin jetëndërruar, Rasim Thaçi. Me “flamurin” e artit komik në gjysmështizë, familjarë, miq e dashamirë kanë përnderuar mjeshtrin e buzëqeshjeve dhe gajasjeve që për herë të parë u lajmërua në ekranin televiziv në fundvitet ’80.

I njohur me shkurtesën e emrit të tij, që mishëroi edhe një nga personazhet fiktive të serive, burleskave e skeçeve humoristike, Cima vdiq mesditën e së premtes në betejën e pamundur me COVID-19.