Kulturë

“Hapja virtuale” e letrës së vulosur të shekullit 17

“Hapja virtuale” e letrës së vulosur të shekullit 17
Një letër e hapur nga Jacques Sennacques për kushëririn e tij Pierre le Pers, është hapur virtualisht dhe është lexuar për herë të parë (Foto: Unlocking History Research Group Archive)
 

Një letër nga 1697-a është lexuar për herë të parë duke e përdorur teknologjinë me rreze X. “Hapja virtuale” është vlerësuar si e jashtëzakonshme në studimin e dokumenteve historike

Për herë të parë në botë, në studimin e dokumenteve historike, një letër e pahapur që ishte shkruar më 1697 është lexuar nga studiuesit pa e thyer vulën.