Kulturë

“Drifting Ai Weiwei”, një vit me artistin kontrovers

 

Barka e vetmuar prej gome lundron në Detin Egje, diku në mes të Turqisë dhe Greqisë. Artisti kinez Ai Weiwei është strukur në barkë. Ai nuk di të notojë. A do të duhej të ishte kjo një performancë artistike?

“Të gjithë jemi refugjatë”, thotë ai. Ai Weiwei, i cili jeton në Berlin, kritikon politikat evropiane për refugjatët dhe kritikën e tij e kthen në art e protestë. Në veprën e tij të fundit ai është fokusuar në fatin e refugjatëve dhe udhëtimet në Greqi, Turqi dhe Gaza, “Deutche Welle”, transmeton Koha Ditore.