Kulturë

Ilire Vinca: Teatri na bëri të ëndërrojmë edhe në kohë lufte

Ilire Vinca: Teatri na bëri të ëndërrojmë edhe në kohë lufte
Përveç aktores Ilire Vinca, në këtë diskutim ishte edhe Iman Aoun nga Palestina, Grace Gachocha Nakaka nga Tanzania dhe Stephanie Berry e Coco Killingsworth nga SHBA-ja
 

Aktorja Ilire Vinca, ka biseduar për praktikat e ligjërimit në kuadër të diskutimeve që po mbahen me të nominuarat e “2020 Gilder/Coigney International Theatre Award”. Vinca, nuk është vetmja nga Kosova e nominuar në këtë garë. Në mesin e 27 grave të 18 vendeve të botës si të nominuara për çmimin prestigjioz që njeh kontributin e grave në botën e teatrit, është edhe regjisorja Burbuqe Berisha dhe regjisorja Zana Hoxha. Diskutimet e tjera do të mbahen gjatë ditëve në vazhdim

Në vitin 1997, aktorja Ilire Vinca nisi të ligjëronte. Që atëherë praktikat e saj u bënë shembuj për studentët që ndoqën rrugën e saj. Tani metodat e saj të punës po shihen si një format i duhur për të mësuar edhe njerëzit e tjerë. Ilire Vinca, aktore e profesoreshë e aktrimit në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, ka treguar për metodat e saj të punës gjatë panelit të së shtunës në kuadër të diskutimeve me të nominuarat e “2020 Gilder/Coigney International Theatre Award”.