Kulturë

“Në kërkim të Venerës”: Çlirimi nga rruga pa dalje e traditës

“Në kërkim të Venerës”: Çlirimi nga rruga pa dalje e traditës
 

Një qytet në Kosovë i zhytur në depresion krijon një ndjesi edhe më kufizuese kur një vajzë adoleshente fillon të ndiejë lirinë dhe të thyejë rendin patriarkal

Fazat e rritjes, vajzat adoleshente në qytete të vogla, prindër të rreptë e të pakuptueshëm: Ne e dimë ndjesinë, megjithatë pak filma që shtjellohen rreth kësaj temë e përçojnë emocionin dhe paqartësinë si “Në kërkim të Venerës”. Regjisorja e filmit, Norika Sefa, shfaq talent të jashtëzakonshëm duke sjellë detaje dhe duke shfaqur gjendjen e brendshme të personazheve, si dhe atmosferën e përgjithshme të një qyteti në Kosovë, duke u siguruar që historia të bazohet në një vend të veçantë, ndërsa e bën protagonisten e saj shumë simpatike, një grua të re të identifikueshme.