Kulturë

Filarmonia e Kosovës me vepra që shpalosin historinë e vendit në “Flakën e Janarit”

Filarmonia e Kosovës me vepra që shpalosin historinë e vendit në “Flakën e Janarit”
 

Prishtinë, 17 janar – Për tri dekada manifestimi “Flaka e Janarit” ka synuar që përmes aktiviteteve kulturore të nderojë ata që sakrifikuan jetën për lirinë e vendit. Muzika ishte një ndër shtyllat e saj që në themelim. Synimet janë që pikërisht kjo pjesë e Festivalit të fuqizohet më shumë në edicionet e ardhshme. Paraqitja e Filarmonisë së Kosovës të dielën ishte një dëshmi që kjo është e mundur.

Mbrëmja nisi me fragmente nga poema simfonike “Skënderbeu” e kompozitorit Çesk Zadeja, që çdo herë që luhet ngjall emocione te publiku shqiptar. Koncerti vazhdoi me veprën “Legjendat këndoja me mall”, të Sami Pirajt e Kreshnik Aliçkajt, ku soliste ishte sopranoja Arta Jashari. U luajt edhe “Uvertura shqiptare” e kompozitorit Hajrullah Syla, si dhe “Unë biri yt Kosovë” e Feim Ibrahimit e Valton Beqirit, ku solist ishte tenori Liridon Sadriu. Pastaj sopranoja Adelina Paloja u paraqit me “Agimet shqiptare” të Avni Mulës.