Kulturë

Albumi i dytë i Taulant Mehmetit – reflektim në rrugëtimin muzikor

Nga e majta: Peter Bernstein, Connor Parks, Marius va nden Brink, gjatë incizimit në “Mozart Studios” në New Jersey
Nga e majta: Peter Bernstein, Connor Parks, Marius va nden Brink, gjatë incizimit në “Mozart Studios” në New Jersey

Prishtinë, 25 dhjetor – Shumë artistë gjatë këtij viti u përballën me dilemën nëse do të duhej të lansojnë albumet e tyre, për shkak të pandemisë. I vështirë ishte edhe procesi i realizimit. Ngjashëm ndodhi edhe me jazz-kitaristin kosovar, Taulant Mehmeti. Për këtë është e kuptueshme kur artisti që po bën karrierë në Amerikë, e nis bisedën për albumin e tij të dytë, duke thënë se fillimisht është me fat që është gjallë, në vitin kur bota po përballet me koronavirusin. E konsideron veten me fat edhe për bashkëpunimin me profesionistë të jazzit, instrumentistë të njohur të skenës ndërkombëtare, por edhe të Kosovës.

 

Titulli i albumit të dytë të jazz-kitaristit të njohur, Taulant Mehmeti, i cili po bën karrierë në SHBA, është çështje ditësh e lansimi pret me gjasë pranverën. Por ajo që dihet është se për projektin e tij të radhës janë bërë tok edhe emra të njohur botërorë. Njëri prej tyre – Peter Bernstein, të cilit Mehmeti i referohet si një prej jazz-kitaristëve më të mirë që aktualisht bëjnë muzikë. Albumi tashmë është incizuar përkundër sfidave në përballje me pandeminë

Prishtinë, 25 dhjetor – Shumë artistë gjatë këtij viti u përballën me dilemën nëse do të duhej të lansojnë albumet e tyre, për shkak të pandemisë. I vështirë ishte edhe procesi i realizimit. Ngjashëm ndodhi edhe me jazz-kitaristin kosovar, Taulant Mehmeti. Për këtë është e kuptueshme kur artisti që po bën karrierë në Amerikë, e nis bisedën për albumin e tij të dytë, duke thënë se fillimisht është me fat që është gjallë, në vitin kur bota po përballet me koronavirusin. E konsideron veten me fat edhe për bashkëpunimin me profesionistë të jazzit, instrumentistë të njohur të skenës ndërkombëtare, por edhe të Kosovës.

“Nuk jam shumë për kategorizimin e muzikës, por mund të them se është një album jazzi”, ka thënë Mehmeti. Një album, që përfshin ndikime të ndryshme dhe eksperienca gjatë udhëtimit të tij muzikor dhe kompozime nga njerëz të rëndësishëm për 28-vjeçarin. Një punë e madhe e finalizuar si album brenda një dite.