Kulturë

Shkolla e “DokuFestit” – mundësi për hyrje në botën e filmit

Shkolla e “DokuFestit” – mundësi për hyrje në botën e filmit
Deri tani nga Shkolla e Filmit Dokumentar e “DokuFestit” kanë kaluar 8 gjenerata, apo 72 nxënës të shkollave të mesme, të cilët nga viti 2013 kanë prodhuar 49 filma të shkurtër dokumentarë
 

Shkolla e Filmit Dokumentar e “DokuFestit” çdo vit sa vjen e avancohet, tek merr formën e një shkolle profesionale. Përmes saj, synim është të krijohet një bazë solide për kinematografinë e vendit. Orientimi në karrierë është vetëm njëri aspekt i saj tek mbulon fusha të kinematografisë për të cilat ka pak mundësi institucionale në Kosovë, si montazhi, dizajni i zërit dhe postproduksioni. Më këto synime, festivali ndërkombëtar i filmave dokumentarë dhe të shkurtër, “DokuFest”, ka hapur thirrjen për të gjithë nxënësit që të aplikojnë për t’u bërë pjesë e kampit dimëror, si pjesë e shkollës së filmit dokumentar ku do të aftësohen për të xhiruar filma dhe duke pasur në dispozicion mjetet e nevojshme.

Për dallim prej viteve të kaluara, sivjet kampi do të mbahet në formë hibride në datat 4-10 janar të vitit që vjen, me aktivitete dhe ligjërata fizike dhe masterklasë virtuale nga profesionistë ndërkombëtarë të filmit.