Kulturë

15 vjet nga përfshirja e polifonisë shqiptare në UNESCO

15 vjet nga përfshirja e polifonisë shqiptare në UNESCO
 

Presidenti Ilir Meta ka përshëndetur sot përmes një videoje në rrjetet sociale 15-vjetorin e përfshirjes së këngës polifonike shqiptare në listën e “Kryeveprave të trashëgimisë të njerëzimit”, mbrojtur nga UNESCO.

“Gjuha, kënga polifonike dhe identiteti i shqiptarit kanë qenë dhe do të jenë përherë një e të pandarë! Lavdi përjetë këngës polifonike!”, shprehet kreu i shtetit.