Kulturë

“Sytë” në platformën evropiane “Gigmit”

Pas anulimit të turneut të parë zyrtar nëpër Evropë, grupi “Sytë” do t’i rikthehet skenës ndërkombëtare. Sot (e enjte) duke filluar prej orës 19:25 do të performojnë online në kuadër të edicionit të tretë të “Indoor Inspired”. “Sytë” janë në mesin e dhjetë pjesëmarrësve në festivalin dyditor që organizohet nga platforma “Gigmit”. Platforma me nam që merret me promovimin e artistëve, ka në databazën e vet më shumë se 110 mijë profesionistë të muzikës, grupe dhe DJ. Përmes projekteve të ndryshme ajo u mundëson artistëve të rinj që të realizojnë karrierë ndërkombëtare, duke promovuar muzikën e tyre nëpër gjithë Evropën.

 

Pas anulimit të turneut të parë zyrtar nëpër Evropë, grupi “Sytë” do t’i rikthehet skenës ndërkombëtare. Sot (e enjte) duke filluar prej orës 19:25 do të performojnë online në kuadër të edicionit të tretë të “Indoor Inspired”. “Sytë” janë në mesin e dhjetë pjesëmarrësve në festivalin dyditor që organizohet nga platforma “Gigmit”. Platforma me nam që merret me promovimin e artistëve, ka në databazën e vet më shumë se 110 mijë profesionistë të muzikës, grupe dhe DJ. Përmes projekteve të ndryshme ajo u mundëson artistëve të rinj që të realizojnë karrierë ndërkombëtare, duke promovuar muzikën e tyre nëpër gjithë Evropën.

Thirrja për edicionin e tretë që nisi të mërkurën, ishte e hapur për këdo. Këtë herë, përkrah grupit kosovar të njohur për stilin e veçantë, do të luajnë edhe artistë të njohur që në thelb e kanë muzikën pop. Nata e parë e Festivalit nisi më këngëtaren e njohur Geiste që veçohet për përzierjen e tingujve elektronikë me ritëm dhe me tekste të fuqishme. Pop-muzika e saj e errët është rezultat i influencimit që artistja ka pasur nga artistët e tjerë si Grimes, Aurora e Lord. Dita e dytë, më kantautoren Ange nga Barcelona e që jeton në Sydney e njohur për stilin pop. Në mesin e performuesve, veçohet edhe duoja e indie-popit, “Vaarwell” nga Lisbona, që do të performojë pas grupit kosovar.