Kulturë

“1984” i Orwell-it përkthehet për të tretën herë në shqip

 

Romani i njohur “1984” i shkrimtarit anglez George Orwell, është përkthyer për herën e tretë në gjuhën shqipe. Sokol Çunga është përkthyesi i cili e ka sjell në shqip këtë vepër të madhe të letërsisë botërore. Megjithëse ishte përkthyer dhe botuar në shqip që para më shumë se tridhjetë vjetësh fillimisht në Prishtinë dhe në Tiranë më 2005, ky roman dystopik, kryevepër e një lloj letërsie futurizmi politik, është parë e nevojshme të përkthehet sërish në gjuhën shqipe, nga shtëpia botuese Pegi.

Përkthyesi Sokol Çunga, ka thënë për KOHA-n, se shtëpia botuese Pegi dëshironte ta kishte mes librave të veta të përkthyera edhe romanin “1984”, shumë popullor ndër tjera edhe për personazhin e “Big Brother”-it.