Kulturë

Kultura e goditur nga pandemia merr 461 mijë euro, zhgënjehen artistët

Foto: Driton Paçarada/ KD

Fillimisht në mars e më pas edhe në qershor sportit, kulturës e rinisë iu premtuan nga 5 milionë euro si ndihmë për shkak të pandemisë. Por deri të hënën e kësaj jave, gjithçka ishte në nivel muhabetesh. Por as në fund të shtatorit

 

Fillimisht në mars e më pas edhe në qershor sportit, kulturës e rinisë iu premtuan nga 5 milionë euro si ndihmë për shkak të pandemisë. Por deri të hënën e kësaj jave, gjithçka ishte në nivel muhabetesh. Por as në fund të shtatorit

Qeveria nuk ka mundur t’u dalë zot premtimeve e planifikimeve. Janë ndarë vetëm 2.5 milionë euro. Prej tyre vetëm 461 mijë euro janë për kulturën. Pjesa tjetër është destinuar për sportin dhe rininë. Për disa nga përfaqësuesit e skenës së pavarur kulturore, vendimi i Qeverisë është veprim “sa për t’iu hedhur hi syve artistëve”.