Kulturë

Dy personazhe të dashurisë së përjetshme për teatrin

Dy personazhe të dashurisë së përjetshme për teatrin

Leze Qena dhe Adem Mikullovci është dyshja e aktorëve që e dëshmoi se dashuria për teatrin nuk zbehet kurrë. Aktrimit iu futën rastësisht dhe si të rinj kishin të tjera ëndrra. Karriera e tyre 50-vjeçare është ajo që shpalos historinë e teatrit. Në intervistën dhënë “Kohës Ditore” të Vitit të Ri 2015, ata do të rrëfenin për fillet e tyre në botën e teatrit, për të sotmen dhe magjinë e skenës

Ajo do të bëhej balerinë e ai shkrimtar. Bota e tyre ishte krijuar rreth ëndrrave krejt të ndryshme prej asaj që janë sot. Krejt rastësisht do ta gjenin veten në skenën e teatrit, ani pse dashuria për të do të lindte menjëherë. Aktorja e njohur kosovare Leze Qena do të niste karrierën e saj prej aktoreje para më shumë se 50 vjetësh. Ndërkaq Adem Mikullovci nisi karrierën e tij prej aktori 46 vjet më parë.

Eksperienca prej gjysmëshekulli në skenën e teatrit do t’iu sillte përjetime nga më të ndryshmet. Të tilla ishin edhe rolet e tyre. Disa më madhështore që vinin në pah aftësinë e tyre, e disa edhe më të thjeshta. Ani pse Qena ka nisur karrierën e saj disa vjet para Mikullovcit, këta të dy kanë bashkëpunuar në një numër të madh shfaqjesh.