Kulturë

Maska 1 000-vjeçare e fisit Maja i kthehet përfundimisht Guatemalës

 

Meksiko Siti, 15 shtator – Një maskë mbi 1 000-vjeçare e fisit të njohur të Majave, që u konfiskua në Belgjikë në vitin 2008, dhe u kthye në Guatemalë pas vitesh seancash gjyqësore, deklaroi qeveria e vendit të Amerikës Qendrore.

”Maska ishte vjedhur ilegalisht nga Guatemala nga trafikantë ndërkombëtarë”, theksoi Ministria e Jashtme guatemaleze në një deklaratë.