Kulturë

Festivali i të Drejtave të Njeriut në Tiranë ndez ekranin në kohë pandemie

Festivali i të Drejtave të Njeriut në Tiranë ndez ekranin në kohë pandemie

Nëpërmjet 41 filmave që flasin për të drejtat e njeriut, edicioni i sivjetmë i Festivalit Ndërkombëtar i Filmit për të Drejtat e Njeriut synon që të ndikojë te qytetarët edhe në kohë pandemie.

Të hënën mbrëma në akademinë e filmit dhe multimedias “Marubi” në Tiranë ka nisur edicioni i 15-të i Festivalit që ka pranuar rreth 3500 aplikime që projektet kinematografike të jenë përballë qytetarëve shqiptarë. Në një konferencë për media, drejtori ekzekutiv i Festivalit, kineasti Kujtim Çashku, ka thënë se nuk është e lehtë që të mbahet vazhdimësia duke pasur parasysh rrethanat në të cilat po organizohet.