Kulturë

Heronjtë e profesionit dhe solidariteti përballë të pazakonshmes

 

Është diçka që vjen thuajse çdo njëqind vjet. Me shfaqjen e pandemisë, në çdo cep të botës, u përmbys gjithçka. Edhe rendi botëror nuk do të jetë më i njëjti. Një pjesë e njerëzve u strukën në vetvete, të tjerët e mohuan, kurse një shumicë tregoi solidaritet.

Në anën tjetër, është edhe një mjek i ri për të cilin tiktaket e largimit drejt Gjermanisë po rrahin. Ai, sikundër edhe plot mantelbardhë të rinj, iu përgjigj thirrjes së Ministrisë së Shëndetësisë për mjekë vullnetarë në Qendrën e Studentëve, aty ku shteti vendosi karantinën për qindra njerëz.