Kulturë

“Zero Impunity”, dokumentari që bashkon animacionin me aktivizmin

 

Dokumentari me regji të Nicolas Blies, Stephane Hueber-Blies dhe Denis Lambert, “Zero Impunity”, vë në pah përdorimin e dhunës seksuale si mjet lufte. Përmes dëshmive të mbledhura nga gazetarë hulumtues nëpër vende të ndryshme të botës, dokumentari ka për qëllim që t’u japë zë të mbijetuarve. Përmes përdorimit të animacionit, regjisorët i sjellin më të përafërta rrëfimet. “Zero Impunity” është pjesë e programit jogarues “Feature” të “Anibarit”.

Dokumentari shfaq këndvështrime të ndryshme dhe teknika të cilat vënë në pah se sa të rënda janë këto krime për viktimat dhe familjet e tyre, por edhe për njerëzit e tjerë, shkruan KOHA.